Kuchnia

wypieki

Roladki w sosie paprykowym
Obłędne roladki w paprykowym sosie, faszerowane ogórkiem. Takie roladki, również mogą znaleźć się na świątecznym stole.
40 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki na roladki:
• 1 kg schabu
• 10 dag sera żółtego
• 3 ogórki kiszone
• ½ papryki czerwonej
• Mąka do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Składniki na sos:
• 1 cebula
• 2 papryki czerwone
• 1 papryczka chili
• 1 szk. bulionu mięsnego
• 2 łyżki mąki kukurydzianej
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
• ½ łyżeczki papryki ostrej
Sposób przygotowania roladek:
1. Mięso kroję plastry, rozbijam doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Ogórki, paprykę, ser kroję w słupki, układam na środku każdego plastra mięsa.
3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące, smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu:
1. Cebulę obieram, smażę na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodaję drobno pokrojoną papryczkę chili oraz drobno pokrojone papryki. Smażę do chwili aż papryki zmiękną.
3. Następnie podlewam bulionem, dodaję obie papryki w proszku, chwilkę gotuję, studzę.
4. Po ostudzeniu blenduję, blederem . Sos przelewam do garnka zagęszczam mąką kukurydzianą, gotuję 2 minutki
5. Sos łączę z usmażonymi roladkami.
6. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation