Kuchnia

Cakes!

Dukanowski sernik kakaowy

Składniki:
- 750 gram chudego twarogu (zmielonego jak na sernik)
- dwie łyżki mazeiny
- trzy łyżki odtłuszczonego kakao
- łyżka płaska kawy rozpuszczalnej
- 3 żółtka
- 4 białka
- 4 łyżki słodzika
- olejek o smaku wanilii lub laska wanilii
- sól

Sposób przygotowania:

Ubić na sztywno białka z dodatkiem szczypty soli. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać mikserem w osobnym naczyniu. Delikatnie połączyć masę z ubitym białkiem. Foremkę prostokątna wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec przez około 40-50 minut, tak aby patyczek po wyjęciu był suchy. Wystudzić ciasto w piekarniku, a później przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation