Kuchnia

Przepisy

Składniki (na 2 porcje)
1 łyżka oliwy z oliwek extra-virgin
1 mała cebula
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 puszka pomidorów
1/2 puszki fasoli
1/2 szklanki wody lub czerwonego wina
1/2 szklanki posiekanej w kostkę papryki dowolnego koloru
1/2 szklanki posiekanej w kostkę cukinii
1/2 szklanki kukurydzy
1/2 szklanki posiekanych w kostkę pieczarek
100g makaronu z pszenicy durum
1 czerwona papryczka chili (lub łyżeczka sproszkowanej)
1 łyżeczka kuminu rzymskiego
sos sojowy, pieprz, curry (opcjonalnie)
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. W średniej wielkości rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, czosnek, chili i kumin - ja w tym miejscu dodałam również paprykę i cukinię. Obsmażać na średnim ogniu przez chwilę, po czym podlać wodą i dusić ok 5 minut. Dodać resztę składników i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, potem zmniejszyć ogień i dusić kolejne kilka minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec połączyć z makaronem i podawać przybrane natką pietruszki lub kolendrą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation