Kuchnia

Mat

Chłodnik staropolski

składniki:

woda - 1.7 litrów
mąka - 5 dekagramów
skórka chleba razowego
jajka ugotowane na twardo - 2 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
koperek
szczypiorek
cukier
śmietana - 1 szklanka

1.Zagotuj 1,7 l wody, dosyp mąkę i startą skórkę chleba razowego.

2.Zostaw w chłodnym miejscu na 2-3 dni. Po tych kilku dniach, dokładnie wymieszaj, przecedź i zagotuj.

3.Następnie ostudź, wlej śmietanę i utrzep trzepaczką.

4.Pokrój w kawałki jajka. Posiekaj koperek i szczypiorek. Dodaj do zupy pokrajane jajka, posiekany koperek i szczypiorek.

5.Chłodnik dopraw skruszoną Przyprawą w minikostkach Knorr czosnek oraz cukrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation