Kuchnia

Desery

czekoladki z advokatowym nadzieniem

Składniki:
100g mlecznej czekolady,
100g białej czekolady,
4 łyżki likieru jajecznego Adwokat.
Przygotowanie

Mleczną czekoladę stopić na parze. Przy pomocy zwykłego pędzelka posmarować dno i boki foremki na czekoladki mleczną czekoladą - 13szt. Wstawić na 15min do lodówki, by czekolada zastygła. Białą czekoladę stopić na parze, lekko przestudzić. Łyżeczkę czekolady odłożyć, resztę zmieszać z likierem jajecznym. Masę nakładać do czekoladek. Na górze rozsmarować resztę mlecznej czekolady. Wstawić na ok. 1 godz do lodówki, by czekolada całkiem zastygła. Następnie bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki z foremek. Resztą białej czekolady posmarować wgłębienia na górze czekolade
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation