Kuchnia

kuchnia

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
Tym razem surówka i to mało, że pyszna to na dodatek szybka i doskonała jako dodatek do różnego rodzaju mięs. Polecam:) Przepis pochodzi z gazetki "Przyślij przepis!". Gazetkę polecam, bo bardzo bardzo ciekawa:)

surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

1/2 główki kapusty pekińskiej;
1 marchewka;
1 jabłko;
1 cebula;
majonez;
sok z jednej cytryny;
sól i pieprz do smaku;
Wykonanie:

Opłukaną i osączoną kapustę drobno siekamy i solimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy i też ścieramy na tarce. Cebulę drobno kroimy.

Wszystkie składniki należy wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Na koniec dodać majonez i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation