Kuchnia

desery

Czekoladowe naleśniki

Potrzebujemy:
Przepis na 20 naleśników
500 ml mąki
40 ml miałkiego cukru
620 ml mleka
4 jajka
300 g ciemnej czekolady
40 g stopionego masła
podawaj z lodami lub świeżymi owocami, przybrane liśćmi mięty

Sposób przygotowania:
1. Mąkę i miałki cukier przesiej razem do dużego naczynia.
2. W drugim naczyniu ubij lekko jajka z mlekiem.
3. Dodaj suche składniki do mleka z jajkami i dokładnie wymieszaj.
4. Czekoladę stop, a następnie dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj.
5. Masło rozgrzej na patelni. Wlej na patelnię niewielką ilość ciasta i smaż, aż naleśnik będzie gotowy. Powtarzaj tę czynność, aż zużyjesz całe ciasto.
6. Podawaj naleśniki z lodami lub świeżymi owocami, przybrane liśćmi mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation