Kuchnia

a w mojej kuchni...

http://a136.idata.over-blog.com/600x398/3/01/91/28/recetteoctobre2010/recetteoctobre2010-2174.JPG

CIASTO Z GRZANEK W KEKSOWEJ FOREMCE

Doskonaly pomysl na obiad dla dzieci

Ingrédients : 12 tranches de pain de mie, 20cl de crème liquide, 4 tranches de jambon, 150g de gruyère râpé, 3 oeufs, sel et poivre.

Recette : Dans un saladier, mélanger les oeufs et la crème, saler et poivrer. Au fond d'un moule à cake beurré, mettre 3 tranches de pain de
mie puis du jambon et du fromage râpé. Verser un peu de prépa aux oeufs puis recommencer en terminant par une couche de pain de mie. Verser le restant de liquide et mettre au four 30 à 40mn à 180°.

czyli:

12 kromek chleba tostowego
20 cl rzadkiej smietany
4 plastry bialej szynki
150 g startego zoltego sera
3 jaja, sol i pieprz.

Ten chlebek z grzanek to doskonaly pomysl na kolacje dla dzieci.
Robie go tez w wersji "dla doroslych"- zamiast zoltego sera daje jakis ser o mocnym smaku, lub/i poszarpana szynke parmenska, ziola, przyprawy...pole do innowacji. Pycha z zielona salata.

W misce wymieszac jaja ze smietana, sol, pîeprz, mozna dodac ciut galki muszkatolowej.
Na dno wysmarowanej tluszczem foremki ukladac w kolejnosci: 3 kromki chleba (przyciac lekko, jesli trzeba), szynke, posypac polowa sera i podlac zalewa, nastepnie znow warstwa chleba, szynki, sera, podlac, zakonczyc na chlebie i zalac reszte zalewy.
Do piekarnika na 30-40 min na 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation