Kuchnia

Vegan

Składniki:

ok. 200 g zielonego groszku
3 średnie kalarepy
1 mała cukinia
garść fasolki szparagowej
4 duże ziemniaki
3 łyżki oliwy z oliwek
łyżeczka tymianku
liść laurowy
ziele angielskie
koperek
sól
pieprz
2-2,5 l bulionu warzywnego
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Bulion zagotować, dodać do niego oliwę i przyprawy (oprócz soli i pieprzu) oraz ziemniaki. Po ok. 7 min gotowania się ziemniaków do zupy dodać pokrojoną w kostkę kalarepę, pokrojoną cukinię, fasolkę szparagową i groszek. Gotować ok 10 min, aż warzywa będą miękkie. Garnek zdjąć z ognia i zmiksować ok. połowy zupy. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony koperek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation