Kuchnia

Crumble, Owsiankowo śniadaniowo itp. :D

Puszysta owsianka budyniowa


Składniki (4)
płatki owsiane, mleko, budyń:

Płatki owsiane 50 g
Mleko spożywcze 1.5 % tłuszczu 250 g (250 ml)
Budyń śmietankowy 10 g
Białko jaja kurzego 35 g (1 szt.)

Czas:

Łącznie 10 min
Przygotowanie 5 min
Gotowanie 5 min

Narzędzia:

Miska
Łyżka/łyżeczka
Łyżka do mieszania
Kuchenka
Mały garnek
Łyżka

Sposób przygotowania:

1Płatki owsiane zagotować z mlekiem.
2Białko ubić na sztywną pianę.
3Budyń rozmieszać z odrobiną mleka.
4Gdy mleko się zagotuje, dodać budyń ciągle mieszając, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 30 sekund do zgęstnienia.
5Garnek zdjąć z ognia, dodać pianę i dokładnie wymieszać. Ponownie włączyć ogień i od chwili zagotowania gotować ok 30 sekund cały czas mieszając.
6Powyższy przepis jest na podstawę, można dodać ulubione bakalie, dodatki... ja dodałam banana, czekoladę, łyżeczkę kokosa i posłodziłam łyżeczką cukru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation