Kuchnia

Kuchnia

Muffinki czekoladowe |
Składniki (12 muffinek)

1,5 szklanki mąki
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki oleju
0,5 szklanki mleka
150 g gorzkiej czekolady

Wykonanie

Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia dosypujemy cukier i następnie wbijamy jajka. Miksujemy wszystko razem, dolewając olej. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dolewamy po łyżce mleka i nadal miksujemy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i dolewamy do masy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Formę wyłożoną papilotkami wypełniamy ciastem i pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180ºC. Muffinki studzimy na zewnątrz piekarnika. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation