Kuchnia

Ciasta i coś na słodko

Naleśniki po japońsku

Składniki:
1 jajko
1 szklanka mleka
1/2 szklanki mąki
szczypta soli
szczypta zielonego barwnika
100 g twarogu
3 łyżeczki serka naturalnego
łyżeczka cukru waniliowego
1/2 galaretki agrestowej
1/2 galaretki brzoskwiniowej
konfitura wiśniowa
różowe cukrowe perełki
olej do smażenia naleśników, jeśli jest taka potrzeba:)

Jajko, mąkę , mleko, sól i barwnik mieszamy na jednolite ciasto i smażymy naleśniki. Galaretki rozrabiamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia, przekładamy do lodówki, a następnie kroimy w paski. Twaróg rozgniatamy z łyżeczką cukru waniliowego. Na każdym naleśniku układamy warstwę twarogu, paski z galaretki i konfiturę, pozostałą część naleśnika smarujemy odrobina serka (aby się skleił), a potem zwijamy w rulon. Każdy z rulonów kroimy na mniejsze kawałki, które układamy na talerzu i posypujemy cukrowymi perełkami. Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation