Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przekładaniec mięsno-pieczarkowy z serem
Dzisiaj mam ciekawą propozycję na danie, które można zaserwować gościom. Jest to przekładaniec zawierający warstwy 2 gatunków mięs, pieczarki i żółty ser. Wszystko jest wykończone warstwą śmietany, bogato oprószonej przyprawami. Porcja jest dość duża, więc najlepiej zaplanować ją na jakąś imprezę. Danie jest znakomite na ciepło i bardzo dobrze smakuje także na zimno.



Źródło: Ewa Wachowicz

Składniki:

1 i 1/2 kg piersi z kurczaka
przyprawa do kurczaka
sól, pieprz
olej do smażenia
80 dag pieczarek
2 cebule
masło do smażenia
30 dag sera żółtego
1 kg mięsa mielonego
bułka namoczona w mleku
jajko
4 ząbki czosnku szklanka gęstej śmietany

Filety z kurczaka podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć przyprawami, sola i pieprzem. Ułożyć w formie do zapiekania, posmarować niewielką ilością oleju. Pieczarki i jedną cebulę pokroić i podsmażyć na łyżce masła,przyprawić solą i pieprzem, wyłożyć na filety. Na pieczarki z cebulą zetrzeć ser żółty- na tarce o grubych oczkach, Na ser wyłożyć warstwę przygotowanego mięsa mielonego-do mięsa dodać namoczoną w mleku bułkę, jajko, posiekany czosnek oraz cebulę usmażoną na łyżce masła. Przyprawić solą i pieprzem i wyrobić. Wyrównać i docisnąć. Śmietanę wymieszać z przyprawami i wyłożyć na mięso. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 godzinę. Jeśli wypłynie zbyt dużo wody, trzeba ją zlać.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation