Kuchnia

zupy

Zupa rybna z nutą pomarańczy

Składniki
2 filety z białej ryby
2 cebule
1/2 kopru włoskiego
łyżka masła
3/4 szklanki soku z pomarańczy
3 ziarna Ziela angielskiego P
40 dag śmietany kremówki
3 szklanki wywaru rybnego
łyżeczka kurkumy
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki mleka
łyżka koperku
sól, pieprz
Etapy przygotowania

Cebule obrać, pokroić w kostkę. Koper oczyścić, pokroić w piórka. W garnku rozgrzać masło, zeszklić cebulę i koper. Wlać wywar, sok pomarańczowy, ziele angielskie i gotować, aż płyn odparuje do połowy objętości. Przecedzić, dodać kurkumę, śmietanę, doprawić i wymieszać.

Filety rybne oprószyć solą i pieprzem, smażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. Przekroić na pół. Mleko podgrzać, ubić na piankę jak do cappuccino. Do talerzy włożyć po kawałku ryby, wlać zupę, przybrać pianką, posypać koperkiem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation