Kuchnia

Przepisy

NALEŚNIKI Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI
Składniki na 4 porcje: Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 szklanki mleka, 2 jajka l szczypta soli. Farsz: 16 plastrów szynki, 50 dag pieczarek, 2 łyżki masła, 100 ml śmietany 18%, 20 dag tartego sera żółtego, sól, pieprz, tymianek.

Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na kwadrans. Usmażyć naleśniki.

Pieczarki pokroić lub zetrzeć. Masło rozgrzać, wrzucić grzyby, dodać sól, smażyć do odparowania wody. Dodać 2 łyżki śmietany i 4 łyżki sera. Doprawić. Wymieszać.

Na każdy naleśnik położyć plaster szynki, na to rozsmarować farsz. Zwijać.

Naczynie żaroodporne wysmarować śmietanką. Naleśniki pokroić i układać ciasno obok siebie. Wierzch posmarować śmietanką i posypać serem. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i piec ok. 10 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation