Kuchnia

Przepisy

Tosty Croque Madame

szczypiorek
pieprz
ser raclette: 6 plastrów
jaja przepiórcze: 12 szt.
sól
fiasto francuskie lub filo: 6 płatow
szynka gotowana: 6 plastrów
masło: 3 łyżki

Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Plastry szynki pokroić na 4 części, sera na 2.
Płaty ciasta poprzekrawać w poprzek. Nakładać po 2 kawałki szynki i 1 sera. Smarować ciasto roztopionym masłem i zawijać. Z wierzchu również posmarować roztopionym masłem.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piec w 200 st. C przez 6-8 minut.
Na patelni roztopić masło i smażyć jajka przepiórcze (sadzone). Doprawiać solą i pieprzem.
Na tosty nakładać jajko i dekorować szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation