Kuchnia

Kuchenne pyszności

300 g ciemnej, gorzkiej czekolady (70%)
225 g masła
3 całe jajka
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
275 g cukru
135 g mąki
1/4 łyżeczki soli

Zanim zaczęłam przygotowywanie ciasta, włączyłam piekarnik (góra-dół) i ustawiłam temperaturę na 160 stopni. Formę wysmarowałam masłem i ułożyłam w niej papier.
CZEKOLADA. Najpierw starłam jedną czekoladę na tarce i wstawiłam na chwilę do lodówki. Pozostałe dwie tabliczki i masło rozpuściłam w rondelku i odstawiłam.
JAJKA. Ubiłam dokładnie jajka i dodałam do nich cukier i wanilię. Dodałam do nich roztopioną czekoladę i wymieszałam całość dokładnie. Następnie dosypałam do masy mąkę, sól i znów wymieszałam.
CIASTO. Przełożyłam masę do formy, wyrównałam ją i posypałam czekoladą. Wstawiłam ciasto do piekarnika i piekłam około 20 minut.
Przepyszne!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation