Kuchnia

Przekąski, przystawki

Ogórek nadziewany sałatką z wędzonego kurczaka

Ogórek nadziewany sałatką z wędzonego kurczaka SKŁADNIKI:

1 udko wędzone
1 szklanka czarnego ryżu
2-3 łyżki majonezu delikatnego Winiary
2 ogórki szklarniowe
kilka świeżych listków mięty do dekoracji
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odsącz na sicie i wystudź.
Ogórki opłucz i wytrzyj. Możesz ściąć delikatnie skórkę z czterech stron. Pokrój go w grube plastry i wydrąż łyżeczką część pestek.
Mięso kurczaka pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z przestudzonym ryżem oraz majonezem i ewentualnie dopraw solą.
Napełnij sałatką wydrążone ogórki, ozdób drobno posiekaną miętą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation