Kuchnia

Przekąski, przystawki

Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Co kupić
20 dużych pieczarek
1/2 słoiczka pesto Baresa
1/2 opakowania sera pleśniowego Goldsteig
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 opakowanie rukoli
1 łyżka octu balsamicznego Acentino
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 15min
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, osuszamy i wycinamy nóżki. Ser rozkruszamy i mieszamy z sosem pesto.
Przez 3 minuty opiekamy pieczarki na grillu kapeluszem do góry, a następnie odwracamy je i napełniamy masą z sera i pesto. Grillujemy jeszcze 5 minut.
Na skropioną octem balsamicznym rukolę wykładamy pieczarki i posypujemy je natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation