Kuchnia

Śniadanka

Jajecznica z chorizo i papryką

4 jajka
1 pomidor
pół papryki czerwonej (można jeszcze dodać odrobinę zielonej)
pół cebuli
50 g chorizo
1 łyżka oliwy
łyżeczka masła
sól i pieprz do smaku
szczypiorek
świeże pieczywo (grzanki)

Przygotowanie:
Podgrzej oliwę na patelni i wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę.

Smaż do momentu aż warzywa zmiękną – około 4 minuty. Następnie dodaj sparzonego i pokrojonego w kostkę pomidora. Dodaj także szczypiorek. Smaż przez chwilę, od czasu do czasu mieszaj. Następnie przełóż na talerz. Teraz na patelnię wrzuć chorizo i smaż przez moment. Gdy już będzie przysmażone dodaj do warzyw, a na patelni rozpuść masło. W misce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem i wlej na patelnię.

Mieszaj jajecznicę do czasu, aż uzyska odpowiednią konsystencję, wtedy dodaj warzywa z chorizo i wymieszaj.

W międzyczasie wsadź bułeczki do piekarnika. Rozłóż jajecznicę na bułkach i smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation