Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Cukinia podsmażona z czosnkiem i pietruszką

Składniki
/4 porcje/

2 cukinie (ok. 700 g)
2 łyżki masła
4 ząbki czosnku
1/2 pęczka natki pietruszki
sok wyciśnięty z małej ósemki cytryny
sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Na rozgrzanym maśle lekko zrumień cukinię pokrojoną w spore kawałki, zajmie to ok. 5 minut. Teraz dodaj czosnek pokrojony w cieniutkie plastry i wszystko podsmaż jeszcze przez chwilę, aż poczujesz aromat czosnku. Cukinia powinna pozostać al dente.
Do cukinii dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki, dopraw do smaku solą, pieprzem, lekko skrop sokiem z cytryny. Podawaj na ciepło lub zimno, z chrupiącymi grzankami z chleba lub bagietki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation