Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Glutenfree 2 - na słodko

Wegańskie Bezglutenowe Faworki, Chruściki
faworki.jpg
szklanka mąki gryczanej,
kilka łyżek mleka kokosowego (tej gęstej części),
kilka łyżeczek cukru Muscovado,
szczypta sody oczyszczonej i soli,
łyżka skrobi kukurydzianej - być może trzeba by więcej bo po rozwałkowaniu nie są takie elastyczne jak glutenowe i trudno wywijać tradycyjne kształty, my robiliśmy wiec dowolnie zwinięte paski,
łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego, może być odrobina alkoholu jakiegoś, tak aby nie piły oleju.
Zagnieść ciasto z podanych składników i rozwałkować na stolnicy podsypując mąką gryczaną, wycinać paski zwijać i smażyć na rozgrzanym oleju.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation