Kuchnia

BABY BABECZKI I MUFINY

daktyle w czekoladzie: Muffinki krówkowe z masą lekko soloną

Ciasto:
120 g masła
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki śmietany
5 sztuk krówek

Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek do pieczenia, jajka, mąkę i śmietanę, zmiksować. Krówki drobno pokroić, dodać do ciasta, wymieszać. Nakładać do form muffinkowych do 3/4 wysokości. Piec ok 25 minut w 180°C. Ostudzić.

Krem solony do nadziania muffinek:
1/2 puszki masy krówkowej
1/2 kostki masła
szczypta soli

1/2 puszki masy krówkowej do dekoracji

Masło utrzeć stopniowo i powoli dodawać masę krówkową. Na koniec dodać sól, wymieszać. Wystudzone muffinki nadziewać masą krówkową soloną przy pomocy szprycy. Dekorować resztą (pozostałe 1/2 puszki) masy krówkowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation