Kuchnia

Pieczywko

Tosty z patelni
-
Kobieceinspiracje.pl

Składniki:

kilka kromek chleba (może być z poprzedniego dnia) lub bułki (też najlepiej "od wczoraj")
jajka
szynka
pomidor
ser zółty lub ser tostowy w plasterkach
pieprz, sól
olej do smażenia


Wykonanie:
Jajka rozkłócamy w miseczce, solimy, pieprzymy. Szynkę i pomidora kroimy w drobną kostkę. Kromki chleba obtaczamy w jajku i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Lekko podsmażamy z jednej strony, odwracamy na drugą stronę i teraz na stronę podsmażoną kładziemy szynkę, pomidor, (lub inne dodatki) lekko solimy, pieprzymy i przykrywamy startym na oczkach serem lub serem tostowym w plasterkach. Patelnię przykrywamy, aby ser ładnie się roztopił i całość smażymy ok 3-4 minuty na małym ogniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation