Kuchnia

coś na ząb

Muffiny z fetą, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki:
1,5 szklanki mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

1/2 szklanki oleju rzepakowego

1 łyżeczka bazylii

1/2 łyżeczka oregano

2 jajka

3/4 szklanki mleka

100 g fety

100 g oliwek zielonych

100 g suszonych pomidorów w oliwie



1. Składniki suche i mokre mieszamy w dwóch oddzielnych naczyniach, następnie łączymy.

2. Dodajemy pokrojone w kostkę fetę i pomidorki oraz posiekane oliwki.

3. Nalać ciasto do papilotek osadzonych w formach do 3/4 wysokości.

4. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 °C. Od razu wyjmować z foremek i studzić.

Przepis pochodzi ze strony:http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=5599
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation