Sport i fitness

ćwiczenia/fit

Omlet ze świeżymi ziołami i groszkiem

Składniki:

jajka 130 g
woda 50 ml
zioła świeże 10 g
czosnek 5 g
groszek mrożony 60 g
sól b.d.
pieprz b.d.
olej rzepakowy 45 ml

Prawdziwe wiejskie śniadanie. :-)Jajka prosto z grzędy, zioła i pomidory z ogródka. Wyszło na omlet z świeżymi ziołami i groszkiem. - Ubite jajka nadają mu niezwykłej puszystości i lekkości do tego grzanki z domowym serkiem... oj takie posiłki to bym mogła jadać przez cały rok. Polecam

3 jajka
50 ml wody
garść świeżych ziół (rozmaryn, tymianek,oregano)
1 rozgnieciony ząbek czosnku
1/4 szklanki mrożonego groszku
sól, pieprz do smaku

3 łyżki oleju rzepakowego

Groszek wyjąć z zamrażalki na sitko i przelać ciepłą wodą - odsączyć.

Jajka wbić do miseczki lekko ubić wraz z wodą - doprawić solą i pieprzem. Zioła posiekać i dodać do jajek wraz z rozgniecionym czosnkiem oraz groszkiem - delikatnie wymieszać.

Na patelni teflonowej rozgrzać olej wylać tylko tyle masy jajecznej aby pokryło patelnie cienką warstwą, powoli zacznie się ścinać -za pomocą łopatki zwijać, dolewać znowu jajka i tak postępować do końca masy - cały czas zwijając.

Zsunąć na talerz i podawać z grzankami.

Zsunąć na talerz i podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation