Kuchnia

mięsa na zimno i na kanapki

Rolada z boczku świeżego.
ok. 1 kg boczku
30 dag mielonego mięsa
10 dag orzechów włoskich
4 morele suszone
4 śliwki suszone
2 łyżki przyprawy do mięsa
1 jajko

Boczek rozciąć na płaty o grubości 1 cm. Mięso nasmarowac z obu stron ulubionymi przyprawami . Do mięsa mielonego wbic jajko, dodac posiekane orzechy i pokrojone na mniejsze części suszone owoce. Przyprawic. Na płat mięsa nałożyc i równomiernie rozprowadzic nadzienie z mięsa mielonego. Ciasto zwinąc, związac dobrze nicią. Tak przygotowaną roladę możemy trzymac w lodówce całą noc, a nazajutrz nalezy wstawic do pieca na godzinę i obiad gotowy.
ok 180 stC, Ja miałem owoce z Nalewki Bożonarodzeniowej co dało dodatkowego smaczku. Mięso może być inne schab, karkówka, szynka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation