Kuchnia

Mięsa

Karkówka zapiekana z cebulką

Składniki:

- karkówka bez kości (od 1-2 kg.-zależy jaką dużą masz teflonową brytfankę),
- 1 pikantny ketchup,
- 1 majonez,
- 30 dkg. żółtego sera - do starkowania na wierzch,
- cebula (5-6 szt.).
- opcjonalnie pieczarki

Jak przyrządzić?

Karkówkę pokroić w plastry (lekko rozbić) – posolić, popieprzyć i ułożyć w teflonowej brytfance na niewielkiej ilości oleju. Cebulę pokroić w kostkę i posypać mięso -> cebula musi być na całej powierzchni!!! Polać ketchupem wymieszanym z majonezem (całą powierzchnię). Piec w temp. 200 stopni do miękkości. 15 min. przed końcem dodać starty ser i zapiec.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation