Kuchnia

Posmaruj mnie - czyli pasty do pieczywa

Aromatyczna i bezglutenowa pasta słonecznikowa
Składniki:

1 szklanka słonecznika łuskanego,
ok. 7 kawałków suszonych pomidorów,
2-3 ząbki czosnku,
sok z cytryny,
sól,
miód/ syrop z agawy (dla wegan),
oliwa z oliwek.
Przygotowanie:

Słonecznik zalać wrzątkiem i odstawić na minimum 1 godzinę. Po godzinie odcedzić i jeszcze minimum raz przelać wrzątkiem (przez sito). Miksować/ blendować wszystko razem: jeśli robimy to w blenderze kielichowym to najlepiej zacząć od rzadkich składników (oliwa, sok z cytryny, substancja słodząca, czosnek), a następnie dopiero stopniowo dodawać słonecznik. Miksujemy na masę z lekko wyczuwalnymi grudkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation