Kuchnia

LASUCHOWO

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
przecier pomidorowy (ok. 1/2 szklanki)
1 łyżka przecieru pomidorowego
odrobina słodkiej papryki, suszonej bazylii, oregano, soli i świeżo zmielonego pieprzu
ok. 1/4 szklanki startego parmezanu

Ciasto francuskie układamy na blacie wzdłuż dłuższej krawędzi. Połowę smarujemy wymieszanym przecierem pomidorowym z koncentratem i przyprawami (nie możemy smarować ciasta zbyt obficie) i posypujemy parmezanem.
Posmarowaną połówkę zakrywamy pozostałą częścią ciasta i tniemy je na paseczki. Każdy paseczek skręcamy w jedną stronę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 15-20 minut, aż staną się złociste.
Smacznego!

zrodlo http://kuchniawzieleni.blogspot.be/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation