Kuchnia

Dania i zypy

Kasza jaglana z warzywami
Do przygotowania tego dania potrzebujemy szklankę kaszy jaglanej, 2 papryki, małą cukinię, dużą cebulę, puszkę kukurydzy, 3 ząbki czosnku, rozmaryn, sos sojowy, olej, sól i pieprz. Na patelni podsmażamy na oleju cebulkę i dodajemy kaszę. Chwilę smażymy. Przekładamy do rondelka, zalewamy 2 szklankami wody, doprawiamy solą i zapiekamy w piekarniku przez 25 minut. Następnie na oleju podsmażamy czosnek, pokrojona paprykę i cukinię. Gdy warzywa zmiękną dodajemy kukurydzę i mieszamy wszystko z kaszą. Doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i podgrzewamy pod przykryciem jeszcze przez 10 minut. Podajemy na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation