Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pszenno-razowe muffinki z wiśniami i białą czekoladą

składniki suche:
1 i 3/4 szklanki mąki pszenno-razowej
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
składniki mokre:
125 g masła
3/4 szklanki mleka
2 jajka
oraz:
wiśnie (ok. 30 wydrylowanych sztuk)
100 g białej czekolady
Mieszamy mąkę, cukier i proszek. Osobno lekko ubijamy jajko, roztopione masło i mleko. Łączymy składniki mokre z suchymi i energicznie mieszamy drewnianą łyżką, tylko do połączenia składników.

Czekoladę siekamy nożem, ale niezbyt drobno. Dodajemy wydrylowane wiśnie i posiekaną czekoladę do ciasta. Bardzo delikatnie łączymy. Ciastem napełniamy papilotki umieszczone w formie na muffinki.

Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!
- See more at: http://www.bistromama.pl/2013/08/pszenno-razowe-muffinki-z-wisniami-i.html#sthash.95cgSKsJ.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation