Kuchnia

Ciasta

Marcepan / Często do wypieków, czy to do ciast, czy ciasteczek, również do pralinek potrzebna jest masa marcepanowa. Wygodnie jest kupić gotową masę marcepanową. Może się jednak zdarzyć, że nie możemy jej dostać w pobliskim w sklepie. Dobrze jest wówczas mieć możliwość przygotowania jej w domu. Poniżej przedstawiam Wam przepis na idealną masę marcepanową. Przy przygotowywaniu tej masy ważne jest jednak posiadanie dobrego robota kuchennego, który zmieli migdały. (Czytałam, że można zmielić migdały ewentualnie młynkiem do kawy, ale osobiście nie próbowałam).
Najżmudniejszy etap to obieranie migdałów. Można oczywiście iść na łatwiznę i kupić już obrane Wink, ale są one znacznie droższe od tych w łupinkach.
Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation