Kuchnia

Ciasta

Czekoladki z miętowym nadzieniem

Składniki:
100g mlecznej czekolady
50g białej czekolady
mleko słodzone w tubce zwykle
aromat miętowy bądź likier miętowy
zielony barwnik

Przygotowanie:

Czekoladę mleczną połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
Białą czekoladę również rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) i zielony barwnik
Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek.
Całość zalewamy resztą mlecznej czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation