Kuchnia

drożdżowe

Francuskie ciasto z rabarbarem - przepis - Moje Gotowanie - Przepisy - Desery
4-5 szklanek pokrojonego rabarbaru
114 g masła
200 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 jajka
200 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/8 łyżeczki soli
0,5 szklanki pokrojonych migdałów lub płatków migdałowych

Szybkie w wykonaniu ciasto do herbaty lub kawy.
Etapy przygotowania

Mąkę przesiewamy razem proszkiem do pieczenia oraz solą. Masło razem z cukrem miksujemy na jasną i puszystą masę przez ok. 5 min. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, następnie ekstrakt z wanilii. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy suche składniki. Tortownice o śr. 26 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto na wierzch wykładając pokrojony rabarbar i posypując migdałami. Pieczemy w temp. 200 C przez 35 min. do uzyskania złotej skórki. Po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego.
Więcej na www.ilovebake.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation