Kuchnia

Kuchnia

Pomidory faszerowane

- połówki świeżych pomidorów
- 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym)

- majonez jogurt
- kapary
- sól, pieprz do smaku

- ćwiartki ugotowanych jajek

Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozduście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna łyżka, tak dla smaku) i kapary (przepłuczcie je porządnie, inaczej całe nadzienie będzie nieznośnie słone) a na samym końcu przyprawy. Wymieszajcie i odstawcie do lodówki.
W tym czasie umyjcie pomidory, przekrójcie na połówki i wydrązcie środek (najlepiej go trochę osuszyć). Do środka pomidorów nakładajcie farsz, a na wierzch układajcie ćwiartki ugotowanych jajek i gałązki świeżych ziół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation