Kuchnia

Słodkie tarty

Tarta ryżowa z jabłkami

jaja 5 szt
jabłka 5 szt.
ryż 1 woreczek Lubię Nie lubię
mleko 1 szklanka
masło 3 łyżki
cukier puder 5 łyżek
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Sposób przygotowania
Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na maśle. Ryż ugotować w mleku zmieszanym z osoloną wodą. Następnie wymieszać jabłka z ryżem, żółtkami utartymi z cukrem cynamonem i ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej wiórkami i zapiec około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Można podać z bitą śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation