Kuchnia

ciasteczka rogaliki i inne drobne

Scones z muesli i miodem

Składniki:

2,5 szklanki (360 g) mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka drobnego cukru
30 g miękkiego masła
pół szklanki (65 g) podpieczonego muesli
1/4 szklanki (90 g) miodu
3/4 szklanki (180 ml) mleka

Wszystkie skladniki zagnieść. Podsypując mąką ciasto rozwałkować na grubość 2 cm i ostrą foremką do ciastek (lub szklanką z ostrym brzegiem) wykrajać 4,5 cm scones. Układać na oprószonej mąką blaszce w niedużych odstępach od siebie.
Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Można podawać jeszcze ciepłe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation