Kuchnia

kuchnia

abcdieta od kuchni: Kanapki z tuńczykiem i sadzonym jajkiem

Składniki potrzebne do przygotowania kanapek:

chleb żytni razowy 3 kromki
tuńczyk z wody
jajko
szczypiorek
ogórek zielony
pomidor
sałata/kapusta pekińska
koperek
ząbek czosnku
jogurt naturalny
sól, pieprz
długie wykałaczki

1. Pieczywo kroimy w cienkie kromki i przekrawamy wzdłuż przekątnej.
2. Jajko smażymy na patelni bez tłuszczu. doprawiamy solą niskosodową i pieprzem.
3. Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) mieszamy z posiekanym koperkiem i ząbkiem czosnku.
4. Układamy kolejno: kromkę chleba - sos - sałatę - pomidor - tuńczyk - kromkę chleba - sos - jajko - siekany szczypiorek - talarki ogórka - kromkę chleba.
5. Gotowe sandwiche nadziewamy na wykałaczki. Smacznego!

http://abcdietaodkuchni.blogspot.com/2014/01/kanapki-z-tunczykiem-i-sadzonym-jajkiem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation