Kuchnia

kuchnia

abcdieta od kuchni: Faszerowana cukinia

Do przygotowania faszerowanej cukinii potrzebujemy:

jednej cukinii
sera Feta light
czarnych oliwek bez pestek
suszonych pomidorów
świeżego tymianku
pieprzu

oraz łyżeczki do wydrążania

1. Cukinię dokładnie myjemy. Odcinamy oba końce, a środek wydrążamy specjalną łyżeczką wzdłuż całej cukinii.
2. Przygotowujemy farsz: suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, ser Feta w kostkę, a oliwki drobno siekamy. Składniki łączymy ze sobą. Dodajemy świeży tymianek, pieprz, a w razie potrzeby sól.
3. Gotowym farszem wypełniamy wcześniej wydrążoną cukinię.
4. Następnie cukinię kroimy w 1,5 centymetrowe talarki.
5. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażamy nasze krążki z każdej ze stron.
Przekąska idealna na ciepło jak i zimno. Smacznego :)

http://abcdietaodkuchni.blogspot.com/2013/11/faszerowana-cukinia.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation