Kuchnia

Słodkości

Cynamonowe gruszki z serkiem czekoladowym

Składniki:
2 świeże gruszki
20 dkg twarożku waniliowego
1/4 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki śmietanki kremowej
sok jabłkowy
cynamon
3 goździki

Sposób przygotowania:
Gruszki obrać ze skórki, podzielić na połówki, włożyć do soku jabłkowego i krótko gotować wraz z cynamonem i goździkami, osączyć. Czekoladę pokruszyć, włożyć do rondelka i dolać śmietankę. Stopić, stale mieszając. Do serka waniliowego dodawać powoli stopioną i przestudzoną czekoladę, stale mieszając.
Połówki gruszek udekorować twarożkiem czekoladowym, ułożyć na talerzykach. Można przybrać bitą śmietaną i posypać tartą czekoladą. Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.

interia.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation