Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Ciekawe dania

risotto zapiekane

składniki
szklanka ryżu
sól
2 duże pory (tylko białe cześci) lub 2 peczki dymki
suszony rozmaryn
łyżka oleju
2–3 szklanki sosu bolonskiego
1,5 szklanki startej mozzarelli
pieprz

etapy przygotowania
ryz gotujemy w osolonej wodzie. pory lub dymki cienko szatkujemy. ok. łyżeczki rozmarynu podsmażamy na gorącym oleju, dorzucamy pory lub dymki i smażymy, mieszając, aż zmiękną.
dokładamy sos boloński, ryz, przyprawiamy sola i pieprzem. przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posypujemy mozzarella. zapiekamy 20 min w temp. 180°c.
risotto gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation