Hobby

POSŁODZONE ŻYCIE

Babeczki otrębowe

Składniki
1/4 kostki twarogu (ok. 50g)
4 jaja
3 łyżki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki otrębów pszennych
8 łyżek otrębów owsianych

Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywną pianę.

Żółtko, cukier, otręby, twaróg oraz proszek do pieczenia dokładnie wymieszać i dodać do piany, miksując na najniższych obrotach w celu dokładnego wymieszania składników.

Nakładać masę do foremek (łyżka na foremkę), po czym wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 25 minut.

Po upieczeniu trzymać babeczki 5 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyciągnąć i pozostawić do ostygnięcia.

Babeczki idealnie smakują przełożone budyniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation