Podróże i miejsca

Gotujemy

Sałatka z liśćmi szpinaku, orzechami włoskimi i żółtym serem

Składniki:

liście świeżego szpinaku;
ulubiony żółty ser (najlepiej dość twardy);
garść orzechów włoskich;
garść suszonej żurawiny;
odrobina sezamu;
oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, miód, przyprawy.
Sposób przygotowania:

Szpinak płuczemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Wkładamy do salaterki. Orzechy włoskie siekamy, a żółty ser kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do szpinaku. Przygotowujemy sos do sałatki z odrobiny oliwy z oliwek, octu balsamicznego, miodu i ulubionych przypraw. Pasować będą zioła prowansalskie, bazylia, oregano, rozmaryn oraz pieprz i sól. Sosem polewamy sałatkę, a po wierzchu posypujemy ją jeszcze żurawiną i opcjonalnie sezamem. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation