Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciastka dla diabetyków // mojeciasto.pl

100 g Kasi
1 i ¾ szklanki mąki żytniej (300g)
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki słodziku w proszku
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
orzeszki włoskie do dekoracji

W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i słodzik. Dodaj jajko, żółtko (część białka zostaw do przyklejenia orzeszków) i jogurt. Wszystko wymieszaj mieszadłami miksera. Całość przełóż na podsypany mąką stół i szybko zagnieć ciasto. Z ciasta uformuj wałek i potnij go na plasterki o grubości 5mm. Ciasteczka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Każdy orzeszek posmaruj białkiem i połóż na ciasteczku. Piecz około 20 minut w 180 st.C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation