Kuchnia

Zupy, ryby, placki i inne...

Kotleciki rybne z jajkiem przepis - Galeria - Gotujmy.pl

Kotleciki rybne z jajkiem - SKŁADNIKI:
50 dag fileta ryby morskiej-miruna, mintaj,dorsz
3 jajka gotowane na twardo
2 jajka surowe
2 łyżki bułki tartej
1 cebula
sól himalajska do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
1 łyżeczka przyprawy do ryby
1 szklanka płatków kukurydzianych do panierowania
olej roślinny do smażenia
Kotleciki rybne z jajkiem - PRZYGOTOWANIE:
Mrożone filety rozmrażamy,osączamy z nadmiaru wody w ręczniku papierowym.Cebulę obieramy,rybę z cebulą mielimy przez maszynkę do mięsa.Ugotowane na twardo jajka kroimy w drobną kosteczkę,dodajemy do masy rybnej,wbijamy surowe jajka,doprawiamy do smaku sola przyprawą do ryby oraz pieprzem cytrynowym,wsypujemy bułkę tartą i wyrabiamy dokładnie masę .Formujemy w ręce małe okrągłe kotleciki.Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka foliowego i rozdrabniamy tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Następnie kotleciki panierujemy w płatkach,lekko rozpłaszczamy i smażymy z obu stron na rumiano.Podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation