Kuchnia

kuchnia

Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu lubella farfalline
- 4 ogórki konserwowe
- około 3 cm pora (biała część)
- 1/2 puszki kukurydzy
- pół brokuła
- pieprz
- sól
- majonez do smaku (około łyżka, dwie)

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Z brokułem robimy dokładnie to samo. Gotujemy tak, by nie był za miękki, ale też nie zbyt twardy. Ogórki kroimy w kostkę, por także. Kukurydzę odsączamy.
Do makaronu dodajemy, brokuła, którego dzielimy na mniejsze różyczki. Ja nie dodaję "ogonków", tylko same różyczki, ale to kwestia upodobań. Dodajemy także resztę składników, mieszamy wszystko. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy majonez.
Gotowe! :)
Szybko i pysznie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation