Kuchnia

ciasta

Torcik truskawkowy z mlekiem skondensowanym

Składniki:

400 g jogurtu naturalnego
3 szklanki truskawek
200 ml mleka skondensowanego słodzonego
3 łyżki żelatyny
1 galaretka truskawkowa
biszkopty
Galaretkę rozpuścić, odstawić do wystygnięcia. 2 szklanki truskawek zmiksować. Żelatynę rozpuścić. W misce wymieszać jogurt z musem truskawkowym i mlekiem skondensowanym. Można to zrobić za pomocą miksera. Dodać żelatynę i dalej mieszać łopatką. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, wylać masę jogurtowo-truskawkową i wstawić na 30 minut do lodówki. Gdy masa już nieco stężeje ułożyć na niej pozostałe truskawki i wylać galaretkę. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation