Kuchnia

Przetwory. Mieszanki suszone

Jabłka z galaretką do słoików

1 kg jabłek
cukier do smaku
1 galaretka cytrynowa

Sposób przygotowania:

1. Obrane jabłka kroimy na ćwiartki, przekładamy do garnka z grubym dnem, dolewamy trochę wody i dusimy, aż się całkowicie rozpadną.
2. Do jabłek dodajemy cukru do smaku, mieszamy, by dokładnie się rozpuścił. Chwilę dusimy. Na koniec wsypujemy suchą cytrynową galaretkę, zdejmujemy z ognia i całość dokładnie mieszamy.
3. Gorące jabłka przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
4. Po całkowitym wystudzeniu, a nawet na drugi czy trzeci dzień można zauważyć, że jabłka się fajnie lekko zżelują.

Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation