Kuchnia

Śniadania

Paleo (wegański) twarożek z owocami - Cook it Lean
Składniki

Twarożek
1 szklanka nerkowców moczonych przez noc
1 łyżka pasty kokosowej
sok z 1 cytryny

Dodatki
1 garść borówek
1 garść malin
posiekane orzechy i ulubione bakalie
2 łyżeczki miodu, u mnie z pierzgą (opcjonalnie, w wersji wegańskiej pomijamy!)

Wskazówki
8 godzin moczenia, 10 min przygotowania
2 porcje


Namoczone przez noc nerkowce wrzucamy do malaksera. Dodajemy pastę kokosową (aby ją rozpuścić wkładamy opakowanie, woreczek lub słoik, do gorącej wody) i sok z cytryny. Miksujemy tak długo aż otrzymamy konsystencję serka. W razie potrzeby możemy dodać wody, jeśli lubimy gdy twarożek jest rzadszy.

Gotowy twarożek nakładamy do miseczek. Następnie polewamy miodem (opcjonalnie, twarożek sam w sobie jest słodki) a na wierzchu układamy owoce. Posypujemy posiekanymi orzechami i bakaliami (u mnie jagody goji).

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation